Informatie
Kwaliteitskaarsen van Kaars & Co
De kaarsen van Kaars & Co zijn van uitstekende kwaliteit. Niet alleen de uitstraling van de kaarsen zijn van belang, ze hebben ook hoogwaardige brandeigenschappen.
Omdat de kaars steeds meer een sfeerfactor is in ons interieur, speelt ook de veiligheid hierbij een belangrijke rol. Daarom zijn onze kaarsen voorzien van het BSS-systeem, het zogenaamde Burning Safety Sytem.


BSS > Burning Safety System
In de bodem van de kaars bevindt zich een aluminium schijf, die doorbranden op tafels en in bloemstukken voorkomt.
Het lont valt op de aluminium schijf, waardoor de vlam dooft.
De aluminium schijf kan eenvoudig doorgeprikt worden indien men van de kaars een steekkaars wil maken (bijvoorbeeld voor in een bloemstuk).
De brandduur van de kaars komt door het beschermende systeem niet in het geding.
De kromming aan de onderzijde van de kaars genereert een luchtbuffer die beschadigingen door warmte aan ondergronden voorkomt.
De kaars kan volledig opbranden.
Branduren
Alle voorschriften met betrekking tot branduren op onze site zijn “ongeveer”-waarden! Door verschillende omstandigheden kan de brandduur van de kaarsen variëren.
Aansprakelijkheid
Kaars & co kan niet aansprakelijk worden gesteld voor bij dit product gebruikelijke en/of technisch onvermijdelijke afwijking in kwaliteit, afmeting, kleur, dessin, gewicht, materiaal, materiaalstructuur en/of finish.
Retourname door Kaars & co is uitgesloten voor klachten, die verband houden met hiervoor genoemde afwijkingen.


Safety Guide
Heeft u een vraag over onze producten of deze Safety Guide? Bel ons of stuur ons een e-mail, wij beantwoorden uw vragen graag!
Het is de sfeervolle verlichting van de kaarsen die ons wel eens doet vergeten dat de vlam van een kaars eigenlijk een open vuur is. Daarom moet je zorgvuldig omgaan met kaarsen.
Als u deze instructies voor het branden van kaarsen volgt, zult u zeker genieten van het gebruik van onze producten.
Veel gestelde vragen
Dit kan verschillende oorzaken hebben, maar de meest voorkomende reden is dat het lont te lang is.
Als dit het geval is, dooft u de kaars en dompelt u het lont in de vloeibare was.
Vervolgens zet u het lont weer rechtop. Knip het lont tot ongeveer 1 cm af.
Het kan ook voorkomen dat het lont verstopt is, bijvoorbeeld door luciferresten of andere verontreinigingen. Dan is er een afdruk te zien aan het einde van het lont, een verdikking.
Ook hier dient het lont voorzichtig ingekort te worden en de verdikking afgeknipt.
Flakkerende vlammen worden meestal veroorzaakt door een te hoge kaarsrand.
Wanneer de kaars een meer dan 1 cm hoge rand heeft, verwijdert u de kaars door het lont in de vloeibare was te dompelen en weer direct rechtop te zetten.
Snijd vervolgens de overtollige wax van de rand met een mes, maar wees voorzichtig, want de vloeibare was is zeer heet en kan brandwonden veroorzaken!
Snijd zoveel van de rand dat er voldoende ruimte overblijft om de vloeibare was vast te kunnen houden.
In dit geval is er bijna altijd tocht in het spel.
De kaarsvlam moet rustig branden. Zelfs met slechts geringe tocht of wind gaat de vlam heen en weer dansen. Hierdoor wordt het brandoppervlak breder dan de oorspronkelijke diameter van de kaars, totdat uiteindelijk de vloeibare was langs de rand van de kaars naar beneden druipt.
Maar ook tè kleine windlichtjes kunnen een oorzaak zijn. De hitte van de vlam reflecteerd en verhit de kaars ook aan de buitenkant, zodat de zó belangrijke “wasrand” de vloeibare was niet meer kan tegenhouden.
